al-licht
Monique Lampe-Wortman 
Individuele begeleiding
workshops
Tarieven
Magneetboard
Agenda
Contact 
Nieuwsbrief
Links
voorwaarden
wat en voor wie                                                        
al-licht is opgericht door Monique Lampe-Wortman.
Het is een praktijk voor spirituele persoonlijke begeleiding van mensen.


Voor wanneer je 
vastzit in je ontwikkeling, niet lekker in je vel zit, steeds tegen dezelfde patronen aanloopt of graag een stap wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je in je werk tegen dingen aanloopt kun je bij al-licht terecht voor supervisie. Supervisie is er voor professionals als managers, leidinggevenden en therapeuten.

We hebben veel automatische patronen en reacties die vaak niet functioneel zijn. Zolang we ons hier niet van bewust zijn, zullen ze ons blijven beheersen en ons uit onze kracht halen. Soms is het een aangeleerd overlevingsmechanisme uit het verleden. Soms worden we beïnvloed door anderen of het grotere geheel (zoals organisatie, familie of land) waartoe we behoren. Soms zijn het ideeën en overtuigingen van onszelf of anderen die ons onbewust beïnvloeden.
Door licht te werpen op dat wat onbewust is, kan het zichtbaar worden. Je kunt het dan aan-zien, en zien in welk verband het staat tot het grotere geheel. Vervolgens kun je het terugbrengen tot de proporties die erbij horen of de plek geven die het toekomt. Monique gaat er van uit dat alles met elkaar samenhangt en invloed op elkaar heeft. Wanneer dingen "verborgen" zijn, niet gezien worden of voor iets anders worden aangezien, hebben ze een grote ontwrichtende invloed. 

Ik ben in staat om dat wat zich toont te accepteren, het er te laten zijn en het grotere verband waartoe het behoort toe te laten. Mijn bewustzijn opent zich naar het grotere toe, zodat ook deze verbanden en relaties gezien kunnen worden.

Het zichtbaar maken van dat wat er speelt gebeurd vaak met behulp van opstellingen in de ruimte, in de eigen verbeelding of met een magneetbord.


Bij al-licht kun je terecht voor begeleiding van jezelf, je kind, teams, besturen of andere relaties. Dit kan door individuele of gezamenlijke sessies, een workshop opstellingen of een cursus Bewust-er Zijn. Uiteraard is er altijd maatwerk mogelijk, (intern) voor school of bedrijf.

Een belangrijk uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leer- en groeiproces. Je gaat op ontdekkingsreis naar jezelf.

.